söndag 29 november 2009

Hilda

I fredags var jag med om något makalöst. Jag var med när min fina vän Erika fick en liten dotter. En magisk upplevelse på min egen födelsedag. Finaste lilla Hilda, söt som en karamell!

Veckomatsedel v 49

Måndag: Pannbiff med pasta
Tisdag: Korv stroganoff med ris
Onsdag: Lax med hollandaisesås
Torsdag: Thai chicken med ris
Fredag: Magens val
Lördag: Julbord?
Söndag: Samosas med yoghurtsås

söndag 22 november 2009

Veckomatsedel v 48

Måndag: Blodpudding och lingonsylt
Tisdag: Chicken tikka masala med ris
Onsdag: Stekt korv med pasta
Torsdag: Vegetarisk lasagne
Fredag: Magens val
Lördag: Inflyttningskalas hos Carin å Daniel
Söndag: Första advent med glöggmys hos Lisa S (Paj till lunch här hemma)

Mot universeum



lördag 21 november 2009

Hemma igen

Inger har kommit hem från sjukhuset efter den otäcka olyckan för drygt två veckor sedan. Så skönt att det gick bra. Hon måste ha haft änglavakt.

torsdag 19 november 2009

Lite vårfärg i november-tristessen


Lille-skrot är bättre

Efter en jävlig gårdagskväll och många timmar för Jens och Axel på Östras barnakut konstaterades att Axel hade krupp. Det var läskigt när lillkillen inte fick luft till sig och bara blev sämre och sämre trots frisk luft på balkongen och iskall saft. Efter inhalering av ventolin, adrenalin och ett gäng kortisontabletter så kom Jens och Axel hem från akuten vid två i natt. Idag har Axelman varit oförskämt pigg. Oss föräldrar är det däremot inte mycket med. Fy, vad skönt att det är bättre nu!

onsdag 18 november 2009

Lillebror Axel är sjuk och skruttig


Axel blev skruttig och hes igår, jag hämtade honom på dagis och han fick ta det lugnt. På natten blev han väldigt rosslig och tungandad. Vi gick till vårdcentralen idag och han visade sig ha streptokocker samt täta luftrör. Antibiotika och en speciell hostmedicin fick vi med oss i påsen från apoteket. Nu har han fått hög feber och ligger och rosslar i sängen. Jag blir lite orolig men läkaren tyckte inte att han verkade ha influensa. Han får ligga hos oss i natt så vi kan ha lite koll på lillmannen. Kanske ska jag ge honom febernedsättande. Det är inte kul när barnen är sjuka.

måndag 16 november 2009

Mys med Jonathan


Idag har jag varit med Jonathan i skolan. Nu är vi på ögonmottagningen. Jonathan har fått droppar i ögonen. Medan de verkar fikar vi på David bagare.

söndag 15 november 2009

Grekisk pytt i panna 4-6 port

Blanda en marinad på 1½ dl olja, 1½ dl soya, 3 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek och 1 tsk riven ingefära. Skiva 500-600 g fläskfilé (eller annat fint fläskkött) Marinera i 4-5 timmar.

Skala och skölj 15-20 potatisar. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Lägg det skivade marinerade köttet över. Klyfta 2 gula lökar, tärna 2 paprikor och klyfta 2 tomater - strö över köttet. Stek i ugn 225 grader 35 minuter. Smula över fetaost och gratinera ytterligare 10 minuter.

Servera med sallad och tzatziki eller vitlökssås.

Novemberutflykt med vännerna i Lilleby


Solen visade sig mitt i november så vi packade oss iväg på en liten utflykt i närheten av familjen Wallberg-Sörqvists hus i Lilleby. Saft och syltkex slank ner i småmagarna.


Dammen låg spegelblank och vi bestämde oss för att ta en heldag här när isen lagt sig. Åka skridskor och grilla korv.


Vilken perfekt klättertall, grenarna var som stegpinnar och Axel vågade sig riktigt högt upp.


Moa och Axel på väg uppåt



Total koncentration på vägen ner



Lek med pinnar och vatten är riktigt kul...ända tills Moa trillade i och blev blöt högt upp på benen.


Veckomatsedel v 47

Måndag: Pannbiff med lök
Tisdag: Pasta med tonfisksås
Onsdag: Spagetti Carbonara
Torsdag: Broccoligratäng
Fredag: Magens val
Lördag: Tacos/Quesadillas med tillbehör
Söndag: Fetagratinerad lax med grönsakspasta

söndag 8 november 2009

Älsklingar


Veckomatsedel v 46

Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Kyckling med gröncurry, ris
Onsdag: Hamburgare med pommes
Torsdag: Kikärtssoppa med pannkaka
Fredag: Magens val (familjen Jordemån på middag)
Lördag: Kotlett med ugnsbakade rödbetor och getostcreme
Söndag: Vegetarisk lasagne

måndag 2 november 2009

Bot och bättring

Den usla bloggerskan har tagit ett rejält tag i kragen. Efter en helg i ryggläge med feber och ont i halsen känner jag mig idag förunderligt pigg igen. Jag har jobbat massor idag och det var kul,efter jobbet var jag och klippte mig i sällskap med min kompis Erika. JA, vi har samma frisör. (många frågar om det)

Väl hemma från jobb och frissande åt jag en god middag som Jens för ovanlighetens skull hade lagat- en fenomenal tzatziki hade han fått till. Efter det kokade jag ihop en linssoppa till i morgon och gjorde en mindre sanering av badrummet. 2 söner innebär en hel del pinkande utanför toastolen och en horribel stank. (jag lagade inte maten samtidigt som jag sanerade bort kisset)

Nu ska jag varva ner framför tv´n och påbörja lite packning inför konferensresan till Växjö på onsdag. I morgon kväll blir det föreläsning med sociologen Jörgen Larsson om familjeliv och tidspress -ett ack så aktuellt ämne.

söndag 1 november 2009

Mera höstbilder - innan vintern tränger sig på




Jag hörde på nyheterna att snön kanske kommer i morgon, regn och rusk blir det om inte annat. November och den gråa årstiden är här, nu gäller det bara att härda ut till våren kommer och ljuset återvänder.

Veckomatsedel v 45

Måndag: Kycklingben med klyftpotatis och tzatziki
Tisdag: Linssoppa med bröd
Onsdag: Kokt fisk med äggsås
Torsdag: Pytt i panna med ägg
Fredag:Magens val
Lördag: Fiskpinnar och potatis
Söndag: Kotlett med ugnsrostade rotfrukter gratinerade med fetaströssel

Jag kommer åka till Växjö på konferens onsdag-lördag så Jens och killarna får klara sig utan mig vid spisen, det går bra - såklart!!

Usel bloggerska

Jag har blivit en usel bloggerska, tiden räcker helt enkelt inte eller jag prioriterar nog annat just nu. Men jag ska försöka skärpa mig för jag gillar egentligen att blogga. Ett hinder är i och för sig att jag har fått enorma problem med mellanslagstangenten så det är lite extra meckigt att blogga, jag måste liksom träffa EXAKT mitt på mellanslagstangenten annars blir det inger mellanslag. Ett I-landsproblem kan man tycka men det ställer till det för mig.