söndag 4 oktober 2009

Marockansk kyckling med råkostsallad i pitabröd 4 port

Dela 4 kycklingfiléer på längden

Blanda en marinad på:
½ tsk spiskummin (malen)
1 krm cayenne
1 tsk koriander (malen)
1 tskpaprikapulver
1 hackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 pressad citron
2 msk hackad persilja
2 msk hackad koriander
salt
Gnid in marinaden i kycklingen, låt gärna dra någon timme
Grilla på 250 grader tills kycklingen är genomstekt cirka 20-30 minuter

Sallad
Finriv 100 g vitkål, 2 morötter blanda med 1 stor näve sultanrussin, 1 näve groddar och 1 näve solrosskott. Pressa saften av en citron över salladen. Servera kycklingen med sallad och turkisk yoghurt i pitabröd

Inga kommentarer: