lördag 30 januari 2010

Getost- och auberginlasagne (vegetarisk)

1 paket färska lasagneplattor

Skiva 1 aubergine i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem och strö salt över, låt ligga och vätska ur i cirka 30 minuter. När tiden har gått torkar du bort överflödig vätska och lägger dem på en plåt som är penslad med olivolja. Ringla olivolja över skivorna och grilla dem i ugnen på 225 grader tills de blivit gyllenbruna.

Under tiden du förbereder auberginen kan du tärna 4 tomater, 1 squash, 2 gula paprikor, 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skiva 10-15 champinjoner. Fräs grönsakerna i olivolja,krydda med örtsalt och peppar. Ta i färska örter om du har det hemma eller torkade ex oregano och timjan.

Skiva en rulle getost.

1 burk creme fraiche

Lägg frästa grönsaker i botten på en ugnsfast form, lägg över lasagne, bred creme fraiche på lasagneplattan. Lägg ut aubergine och getostskivor. Lägg på en ny lasagneplatta,bred med cremefraiche och lägg på frästa grönsaker...fortsätt varva tills allt är slut. Strö över riven ost, gärna parmesanost.

Gratinera i 200 grader 30-40 minuter tills lasagnen har fin färg och är genombakt.

Servera med blandade salladsblad och en vinägrett med rostade och hackade hasselnötter.

Inga kommentarer: