tisdag 2 juni 2009

Melanzane alla parmigiana - auberginegratäng med parmesan 4 pers

Skiva 3 medelstora auberginer på längden. Strö över salt och låt vätska ur 30 minuter. Skölj av saltet i ett durkslag när skivorna har vilat färdigt.

Under tiden auberginen ligger och vilar så gör man tomatsåsen.

Hacka en liten lök och två vitlöksklyftor. Fräs i olivolja. Slå på två burkar goda hela tomater exempelvis Muttis körbärstomater. Salta peppra och lägg i en nypa socker samt lite basilika. Låt sjuda i cirka 30 minuter.

Vispa ihop två ägg. Vänd auberginen först i ägg och sedan i mjöl. Bryn skivorna i olja (ej oliv) Dela dem två till tre gånger på bredden när de är klara. Varva auberginen med skivad mozarella (två stycken är lagom), riven parmesan (två dl) och tomatsåsen. Avsluta med tomatsås och riven parmesan. Gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg och auberginen är mjuk, cirka 20 minuter.
Servera med sallad och eventuellt riven parmesan. GOTT!

2 kommentarer:

christina sa...

Hej Annika! Blir alltid så hungrig när jag tittar in hos dig. Hoppas allt är väl med dig och familjen. Har ju sett att det har varit födelsedagar, omkullåkningar och lite av vart. Kram Christina

Anonym sa...

Härliga recept! vilka härliga biffar etc, blir också hungrig och sitter och matplanerar. Ett litet tips från Florens, varva med basilikablad och både parmesan och mozzarella, det går också fint att bara doppa i mjöl och sen steka, utan ägg. Stor kram till maestra Annika!