onsdag 8 juli 2009

Jitterbuggare (25-30 stycken)

Mördeg:
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
4 msk socker
2 äggulor
4½ dl vetemjöl

Arbetas samman till en smidig deg som får vila i kylen cirka 30 minuter. Kavlas sedan ut mellan plastfolie eller två bakplåtspapper till cirka ½ cm tjocklek 25x35 cm.

Maräng:
2 äggvitor vispas till hårt skum
Tillsätt 2 dl socker och vispa tills smeten blir blank och pösig. Bred smeten över mördegsplattan. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Låt vila i frysen cirka 20 minuter. Skär i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på en plåt. Grädda i 150 grader i cirka 25-30 minuter. Låt svalna på plåten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi gjorde dessa igår jag och barnen, kanongoda, la karamellfärg i marängen så de blev fint rosa till Wilmas förtjusning!