torsdag 14 maj 2009

Axel - en kul filur

Våran Axel är en rolig prick. Han har en massa knasiga idéer för sig. Som nu, när han ska lägga sig för kvällen så vill han att ALLA lampor i vårt sovrum är tända. (Han somnar i vår säng och bärs sen till sin säng) Våra sänglampor ska riktas mot varandra så att ljuskäglorna krockar och ger ett starkt ljussken. Fråga mig inte hur han kan somna i detta inferno av ljus. Idag bad han mig att ställa in lamporna i rätt vinkel. Jag sa till honom (som varje kväll) att det får han göra själv. Till svar fick jag:

-Ååh, mamma vad jobbigt. Måste jag göra ALLT i den här familjen!!?

Vad svarar man på den frågan till en liten -snart- femårig person som tycker att livet är fuskigt och orättvist? En liten rackare som gör stora scener vid middagsbordet varje dag. Scener som ofrånkomligt leder till att samma lille man reser sig från matbordet och stolpar iväg med hälarna smällande mot golvet, skrikande:

-Om ni ska vara så dumma så tänker jag inte tillhöra den här familjen!!

Det enda rimliga svaret måste ju vara att han verkar tillhöra en smått galen familj, jag kan inte komma på något annat.

1 kommentar:

christina sa...

Hej annika, vilken bestämd son du har, det bådar gott!!!

Du undrade vilken kamera jag har och svaret är att det är en billig sort. En liten samsung/kompakt. Jag är på väg att köpa en bättre. Men det går att ta riktigt bra kort även med små, billiga kameror. Mina barn har lärt mig. Kolla jossans blogg, flickanjosefin. kram christina