lördag 8 augusti 2009

JamieOlivers fläskfilé med sötsur sås 4port


Idag har Jens lagat middag ur vår nya kokbok "Jamies Matrevolution" av Jamie Oliver. Nu följer vi hans önskan och delar med oss av receptet. Rätten var jättegod och fräsch.

Tärna 400 gram fläskfilé 2x2 cm
Tärna 2 rödlökar, 2 paprikor även det i 2x2 cm
Skala och skiva 6 cm ingefära, 4 vitlöksklyftor och 1-2 urkärnade chilifrukter

1 burk (400gcirka) ananasbitar i juice

Ta bort bladen från en kruka koriander.Lägg dem åt sidan, finhacka stjälkarna.

Hetta upp en wok eller stekpanna med olja gärna jordnötsolja
Tillsätt kött och 2 tsk fivespice krydda (finns i asiatiska affärer) Ta upp köttet och torka ur pannan. Lägg i lite olja och woka alla hackade ingredienser. Stek 2 minuter under omrörning. häll över 2 tsk maizena blandat i 4-6 msk soya. Tillsätt ananasbitarna med spadet. Slå i 4 msk balsamvinäger samt köttet. Krydda med svartpeppar. Strö Över korianderbladen och sesamfrön. Servera med ris och salladsblad.

Tack Jens för den goda maten!!

Inga kommentarer: