tisdag 25 augusti 2009

Thailändska fish-cakes med broccoli ochNuoc Namsås 4portioner

Fiskkakorna: Mixa 400-500 gram vit fiskfilé ex.sej eller kolja med 1 ägg. Rör ner ½ dlmjöl, 2 msk fisksås, 2pressade vitlöksklyftor, 150 gram skivade haricots vertes, 3msk hackad koriander och en finhackad chili.Forma biffar och stek i neutral olja.
Broccoliwook: Dela 500 gram broccoli i mindre buketter,wooka dem i het olja (eller koka dem lätt) slå över en dressing på 2 msk soya, 1 msk sesamolja, 1 tsk riven ingefära,en finhackad chili, en pressad vitlöksklyfta och en pressad lima, strö över en nypa socker. Garnera med koriander.
Nuoc Namsås: 2 msk fisksås, 2msk risvinäger el. annan ljus vinäger, 1 msk socker, 1 pressad lime, 1finhackad chili, 1 finhackad vitlöksklyfta och 10 strimlade myntablad.

Servera med ris. Rätten går jättesnabbt att göra.

Inga kommentarer: