måndag 10 augusti 2009

Marockansk fiskgryta 4 portioner


Idag har jag lagat denna goda fiskgrytan.Snabbt och lätt som en plätt.Receptet är från Jamie Oliver men jag har ändrat pyttelite. Tex kokade jag bulgur istället för couscous till maten.

Skiva 3-4 vitlöksklyftor och1-2 röda chili. Fräs dem i lite olivolja med 2 tsk hela spiskumminfrön och 2 krm kanel. Lägg ner 400-600 gram vit fiskfilé ex hoki, sej, pangiasus osv. Pressa över saften från 2 citroner (ja, det blir gott). Släng i ett par nävar gröna ärtor och/eller haricoverts.
Slå på 2x400 gram krossade eller hela tomater. Salta och peppra. Låt sjuda tills fisken är färdig cirka 5-8 minuter. Skala 500 gram räkor och rör ned i grytan med nyplockade blad från basilika (jag tog koriander för vi hade köpt fel)

Servera med bulgur och morotsstavar

Inga kommentarer: