I morgon ska vi baka naanbröd till den indiskt influerade laxrätten. Recept på laxen kommer i morgon. Här kommer recept på naan.
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 pkt torrjäst
- 1 tsk salt
- 2,5 dl hett vatten (cirka 65 grader)
- 2,5 dl naturell yoghurt
- 2 msk olja
- 1 ägg
- 1 msk honung
- 5 dl vetemjöl
- Smör och vitlök eller örter
- Blanda mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung till en smet. Blanda i resterande mjöl och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter).
- Stjälp upp degen på bakbord och dela till 16 delar.
- Kavla eller platta ut bullarna till cirka 0,5 centimeter tjocka rundlar
- Baka bröden 2 – 4 minuter i stekpanna på varje sida. Sätt värmen på lite under max värme 2/3.
- Alternativt kan du baka naan-bröden i ugn på bakplåtspapper i 5 - 8 minuter på 250 grader.
- Du kan pensla naan-bröden med smält smör (eventuellt med vitlökssmör - lite pressad vitlök i) samt lite salt - gärna gourmesalt - flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar