fredag 24 april 2009

Naanbröd 16 st

I morgon ska vi baka naanbröd till den indiskt influerade laxrätten. Recept på laxen kommer i morgon. Här kommer recept på naan.
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 pkt torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl hett vatten (cirka 65 grader)
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olja
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 5 dl vetemjöl
  • Smör och vitlök eller örter
  1. Blanda mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung till en smet. Blanda i resterande mjöl och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter).
  2. Stjälp upp degen på bakbord och dela till 16 delar.
  3. Kavla eller platta ut bullarna till cirka 0,5 centimeter tjocka rundlar
  4. Baka bröden 2 – 4 minuter i stekpanna på varje sida. Sätt värmen på lite under max värme 2/3.
  5. Alternativt kan du baka naan-bröden i ugn på bakplåtspapper i 5 - 8 minuter på 250 grader.
  6. Du kan pensla naan-bröden med smält smör (eventuellt med vitlökssmör - lite pressad vitlök i) samt lite salt - gärna gourmesalt - flingsalt.

Inga kommentarer: