söndag 10 augusti 2008

En trött söndag och ny matsedel igen

Vi har varit trötta idag efter en trevlig kväll med vänner igår. Vi trotsade tröttheten och åkte till Moa och Melvin och firade deras födelsedagar. Det var mysigt att ses och vi bjöds på jättegod mat med en hemgjord potatissallad. Barnen lekte så det stod härliga till. Det är alltid lika kul att se Jonathan och Moa tillsammans, de är som syskon. Kanske inte så konstigt i och med att de lärde känna varandra på BVCs föräldragrupp när Jonathan var bara drygt två månader och fem månader äldre Moa en stor och spännande tjej. Tack till Martin och Maria för att vi fick ta del av ert enorma björnbärssnår. Det blev en STOR burk god sylt.

Pollykakan jag bakade igår var en fullkomlig succé. Till och med jag som inte är en kakälskare tyckte den var hemskt god. Det bästa var att den var så enkel att göra. Gör så här:

Vispa 3 ägg med 2 dl socker tills det blir pösigt. Smält 100 g smör med 200 g mörk blockchoklad. Blanda allt med 1 dl mjöl och 1 påse (200g) Polly-godisar. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 30 minuter på 175 grader. Kakan skall inte vara genombakt.

Det blir inget lågt inlägg idag men naturligtvis kommer veckomatsedeln.


Vecka 33 matsedel
Måndag
Ugnspannkaka med björnbärssylt
Tisdag
Vegetarisk champinjonsås med spagetti (Niklas mat SVT)
Onsdag
Pytt i panna med ägg
Torsdag
Makrill med dillsky och potatis
Fredag
Inte hemma
Lördag
Inte hemma
Söndag
Chili con/sin carne (troligen veg gjord på qorn)

Alldeles nu fick vi syn på en stor regnbåge som tycktes ha sin början på Skytteskolans tak, kanske kanske finns det en skatt där?? Regnbågar upphör aldrig att fascinera mig. I morgon är det dags för jobb 8-20 för min del medan Jens ska avnjuta sin sista semesterdag tillsammans med barnen. Det tråkiga vädret verkar hålla i sig - tyvärr.

1 kommentar:

Emil sa...

Hallå där! Så lätt kommer du inte undan. Lägg ut recepten pronto!