fredag 15 augusti 2008

Fredag igen och studiedag för barnen

Ja, då är det fredag igen och jag är hemma med barnen som har studiedag på skolan/förskolan. Jens uppstartar med jobbet.... Än så länge har de varit på gott humör men det kan ju ändra sig snabbt. Idag måste vi komma ut lite mer. Igår blåste det ju så grymt så de ville inte vara ute någon längre stund. Fördelen med studiedag är ju att då brukar alla barn vara lediga. Om vi inte har världens otur kommer vi att hitta någon kotte som de kan leka med.

Funderar på vad vi ska göra till lunch idag. Fantasin är inte på topp, det kan jag verkligen lova. Frysen och kylen ekar tomma. Pannkakor är inte att tänka på. Axel kommer få en kolhydrat-överdos av det snart. Den lilla människan kan nämligen trycka i sig inte mindre än åtta stooora pannkakor. Detta utslag av matglädje är dock ytterst sällsynt och gäller bara pannkakor och pizza. När det bjuds annan mat äter han som en höna. Pick pick!

Barnen är överlyckliga för vi ska hälsa på farmor och Dieter. De håller på och bestämmer vilka av deras alla filmer de ska se och vilka polkagrisar de ska köpa i Gränna. Jonathan ska köra en favorit i repris, en sur grön polkagris som knappt går att äta enligt min mening. Men smaken är som baken! Själv kör jag ju lakrits när det gäller polkagrisar, eller orginalet i rött och vitt med pepparmyntasmak. I morgon blir det riddardag på Visingsö och därmed också polkagrisbesök i Gränna.

På söndag kommer nästa veckas matlista!

1 kommentar:

Karin sa...

Hej Annika!
Det var kul att läsa din blogg! Dessutom är den riktigt proffsig med bilder, recept etc. Kram från moster Karin
PS hälsa familjen