söndag 22 februari 2009

Kladdig vit chokladkaka med glasyr och granatäppleströssel


Smält 150 gram vit choklad och 150 gram smör i vattenbad. Låt svalna något och rör i 3 ägg. Blanda 1 dl mjöl, rivet skal från en citron och 2 dl socker. Rör ihop allt och häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 grader i 30 minuter (den ska vara kletig) Låt svalna.

Gör glasyr:
2 dl creme fraiche (den feta sorten)
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa allt med elvisp tills det blir fluffigt som grädde. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Pilla ut kärnorna ur ett granatäpple och strö över kakan. Vi strödde på lite sockerpärlor också för att göra det extra festligt. Kakan var smaskig igår men faktiskt ännu mumsigare idag.

Inga kommentarer: