tisdag 3 mars 2009

Chicken tikka masala

500 g strimlad kycklingfilé
½ hackad röd chili
3 dl grädde
3 st salladslökar eller en halv purjolök
1 paprika
3 msk tomatpuré
1 msk riven ingefära
1 kruka hackad koriander
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk garam masala

Bryn kycklingen i smör tillsammans med garam masala. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med hälften av koriandern och ingefära. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills kycklingen är genomstekt. Strö över resten av koriandern.

För den som vill göra en enklare variant har Uncle Ben's en färdig sås på burk och Santa Maria har en färdig kryddblandning som blandas med brynt kyckling och vatten eller creme fraiche. Servera tikka masalan med basmatiris och eventuellt lite raita (matyoghurt med gurka vitlök och lite garam masala samt salt)

Inga kommentarer: