tisdag 10 mars 2009

Vegetarisk Pad thai 4 personer

1 stånd broccoli i buketter
1 tärnad paprika
1 strimlad gullök
2 morötter som skärs i långa remsor med potatisskalare

3 skivade vitlöksklyftor och 1 msk röd curry pasta fräses med ½ hackad citrongräs i 2 msk olja. Akta så det inte bränns. Släng i grönsakerna ovan och låt fräsa med.

Koka 1 paket breda risnudlar enligt anvisningar och spola kalla.

Woka nudlarna med grönsakerna och 1 msk soya, 1 msk fisksås och 1 msk ostronsås samt 1 tsk socker.

Knäck 3 ägg och vispa ihop med en skvätt soya. Flytta nudlarna så att du ser botten av kastrullen, lägg äggröran där och rör ihop med nudelwoken i takt med att äggröran stelnar. Avsluta med att röra i några skedar crunchy jordnötssmör. Servera med citron eller limeklyfta och eventuellt torkad chili för den som vill hotta till det. Grönsakerna går naturligtvis att bytas ut, ex vitkål är gott istället för broccoli.

Inga kommentarer: