söndag 8 mars 2009

Spenat- och fetaostlasagne

Ostsås: Smält ett par rejäla matskedar smör i en kastrull. Blanda ner 1 dl mjöl. Vispa ner 8 dl standardmjölk (eller annan mjölk/grädde för den som vill det) Krydda med 1 veg.buljongtärning (kravmärkt glutamatfri) pressad vitlök, vitpeppar, muskotnöt, oregano, timjan och eventuellt salt. När såsen har sjudit 8-10 minuter är det dags att röra ner 200 gram philadelhiaost. Låt koka upp och ta sen från spisen för annars bränner det (min brände...som vanligt)

Spenatfyllning: Värm en stekpanna med ett par matskedar olivolja. Fräs en hackad lök, 2 skivade vitlöksklyftor och 10 skivade champinjoner. Krydda med salt och peppar. Hacka eventuellt i några soltorkade tomater. smula ner ett paket fetaost.

Lägg ihop lasagnen genom att varva lasagneplattor, spenatfyllning, ostsås och skivade tomater. Avsluta med ostsås. Gratinera i 175-200 grader i 45-60 minuter tills lasagneplattorna är lagom mjuka.

Inga kommentarer: