lördag 18 oktober 2008

Lemongrass chicken















Jens special!
4 pers

Strimla 3-4 kycklingfiléer
Blanda en marinad på:
3 finhackade vitlöksklyftor
1½ stjälk finhackat citrongräs (banka på stjälkarna med en hammare innan du hackar)
3 msk fisksås
3 msk matolja
1 msk socker
Låt kycklingen vila i marinaden 30-60 minuter
Stek i het panna med marinaden 3-4 minuter


Servera med:
Finskuren vårlök
Skivad färsk chili
Thaibasilika (Holy basil)
Mungbönsgroddar
Skivad gurka
Rostade jordnötter (skölja av saltet om de är saltade och rosta dem i torr stekpanna)
Ris

För er som är "fiskätande vegetarianer" så tror jag det går utmärkt att göra samma sak med qornbitar eller soyabitar. En liten varning - ta bara halva mängden fisksås i så fall- jag tror det blir jättesalt annars. Det är säkert gott att göra denna rätten på lax också :-)

Inga kommentarer: