fredag 3 oktober 2008

Magens val - Papardelle med skaldjurssås


Papardelle med skaldjurssås 2-3 portioner

Fräs en liten finhackad gul lök och en finhackad vitlöksklyfta i olivolja utan att det tar färg. Lägg i 300-400 gram väl mogna körsbärstomater och låt fräsa ett par minuter. Slå på 1 dl vitt vin, en hel liten torkad piripiri eller annan chilifrukt. Tillsätt ett par deciliter fiskbuljong eller ännu hellre buljong som kokats på räkskal. ( se nedan) Låt småkoka i 30-60 minuter fyll på med vätska om den kokar bort (ta vatten eller svag buljong) Tillsätt timjan ochlite vitpeppar. Koka färsk pasta i rikligt med vatten. Blanda pasta, tomatsås och skaldjur (vi tog räkor och musslor) Servera rykande varmt med lite parmesan kanske ( om ni inte är snobbiga och anser att en äkta italienare aldrig någonsin skulle besudla en god tomatsås med parmesan)

Räkfond:
Fräs skal och huvuden från ett halvt kilo räkor i brynt smör tillsammans med ½ msk tomatpure, akta så det inte bränns. Slå på vatten så det täcker skalen och sjud 15 eller max 20 minuter. Sila bort skalen och koka ihop fonden tills hälften finns kvar. Kan frysas in och sparas till en god räksoppa eller räksås.

Inga kommentarer: