torsdag 11 december 2008

Kaffekaka

Vispa 2 ägg och 3 dl socker pösigt.
Blanda 2½ dl mjöl, 3 msk kakao, 1½tsk vaniljsocker och 1½tsk bakpulver
Smält 150 gram smör blanda med 1½ dl kallt vatten. Rör ner de torra ingredienserna i smöret. Späd med smörvattnet. Häll i smord och bröad form. Grädda i 200 grader 35 minuter i nedre delen av ugnen.

Glasyr:
2 msk smör
1½ dl florsocker
3 msk starkt kaffe
½ tsk kakao
1½ dl kokos
Koka upp allt och slå över kakan när den kommer ur ugnen (om du gör kakan i en avlång form måste du stjälpa upp kakan först. Jag bakar i en rund springform och slår på glasyren ovanpå och låter allt svalna innan kanterna på formen öppnas.

Jag hade ju tänkt baka två lingonpepparkakor till dialysen men hade inte nog med bikarbonat därför blev det en kaffekaka istället.

Inga kommentarer: